Worstenbrood blog

Worstenbrood

Het iconische worstenbroodje. Een iconische lekkernij uit de provincie Noord-Brabant. Wanneer dit broodje is ontstaan is niet helemaal duidelijk, maar wel wat de oorsprong is van deze lekkernij.

Het worstenbroodje werd oorspronkelijk gemaakt om het vlees langer houdbaar te houden door het in deeg te rollen. In tegenstelling tot bij het saucijzen broodje gaat het hierbij niet om bladerdeeg, maar om zacht wit brooddeeg.

Vroeger werden de worstenbroodjes voornamelijk gegeten op kerstavond, na de kerstmis of tijdens carnaval. Een hoop Brabanders volgen deze tradities tegenwoordig nog steeds; worstenbroodjes als diner op kerstavond of als heerlijke lunch tijdens een carnavalsoptocht.

De beste worstenbroodjes

Het iconische broodje is niet weg te denken uit de bakkerijen of cafés in de grote Brabantse steden, en zelfs in een hoop dorpjes. Dus mocht je een keer willen genieten van deze lekkernij, overal is het te verkrijgen. Maar als u echt wil genieten, zoek dan even van te voren op waar de goede broodjes verkrijgbaar zijn en geniet.

Natuurlijk kan men tegenwoordig de worstenbroodjes op elk moment verkrijgen.

Voor de echte fan

Mocht u nou fan zijn van dit fantastische broodje, dan hebben wij een paar fantastische producten voor u. Doe uw boodschappen bijvoorbeeld in de worstenbrood Big Shopper van StedenKado. Deze Big Shopper is van hoge kwaliteit en voorzien van een worstenbrood print.

De enige echte worstenbroodjesservet

Buiten boodschappen tas is deze ook perfect als verpakking van relatiegeschenken en kerstpakketten. Verder heeft StedenKado ook nog worstenbrood servetten, voor de echte genieters, die een worstenbroodje het liefst eten uit een servet met een worstenbrood print erop. De servetten zijn van hoogwaardig tissue celstof en zijn disposable.

Kortom, de echte worstenbrood liefhebber weet wel raad bij de producten van StedenKado.

Veel plezier met shoppen!