Bossche Bollen blog

Bossche Bollen

Een reuzensoes, gevuld met slagroom en gedoopt in pure chocolade. Dat is de Bossche Bol. Deze banketspecialiteit uit Den Bosch is landelijk bekend en zeker al eeuwen oud. Al voor het begin van de twintigste eeuw werd de voorganger van de Bossche Bol namelijk verkocht door banketbakker Lambermont.

Deze bol, van Lambermont, leek op een moorkop en was gevuld met banketbakkersroom. In 1937 bedacht bakkerij ’t Kupke, toen al honderd jaar oud, een variant op deze vroege Bossche Bol. Deze soes werd, door een gat in de onderkant, gevuld met slagroom en overgoten met chocolade. Het heette toen ‘Bossche meisjes met slagroom’.

Popuair gebak

De naam ‘Bossche Bol’ is pas in de loop der jaren ingeburgerd toen het gebakje meer populariteit verkreeg buiten de stadsgrenzen. Tegenwoordig staat banketbakkerij Jan de Groot voornamelijk bekend om ‘de echte’ Bossche Bol. Als eet tip geeft de kleindochter van Jan de Groot aan om de Bossche Bol aan de bovenkant vast te pakken, dan om te draaien en te eten als een appel.

Van sokken, tot onderbroeken, tot sleutelhangers, Big Shoppers, kerstballen enzovoort. Wij raden zeker aan om de gehele collectie te bekijken, maar als wij tips zouden mogen geven, dan raden wij de sokken, onderbroeken en het bestek aan.

Sokken

De sokken zijn er in verschillende kleuren en zijn gemaakt van 70% katoen, 25% polyester, 3% spandex en 2% elastaan. Dit maakt de sokken zacht en rekbaar, perfect voor om de voet.

Boxershorts

Ook de onderbroeken heeft StedenKado in veel verschillende kleuren. Deze zijn gemaakt van 95% katoen en 5% elastaan. Deze hoge kwaliteit onderbroeken zitten als gegoten.

Met betrekking tot het bestek heeft StedenKado lepeltjes en vorkjes, gemaakt van hoogwaardig materiaal, met Bossche Bollen op de heften. Ook zouden wij aanraden de kado sets eens te bekijken.

Veel plezier met shoppen!